Новини

«Дзвін-АС», «Нептун», боєприпаси та Bayraktar TB2: як проходить переозброєння української армії

Для Збройних Сил України та оборонної промисловості зараз стоїть питання не просто чисельного переозброєння, але й також — технологічного «стрибка». Про це повідомляє Defense Express.

Досвід війни між Україною та РФ, що триває уже сьомий рік, і також — досвід недавньої війни між Азербайджаном та Вірменією за Нагірний Карабах засвідчують, що наша країна має змінити свій підхід до переозброєння Збройних Сил. Як саме — директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець обговорив у інтерв’ю шеф-редактору порталу «Хвиля» Юрію Романенко.

Замість ставки на кількість особового складу та озброєння в рамках моделі «малої радянської армії», українське військо має стати високотехнологічним, тобто — оснащене високоточною ракетною зброєю, ударними безпілотними комплексами, засобами розвідки та протидії ворожим системам радіоелектронної боротьби, системами автоматизованого управління військ.

Окремі успіхи в цьому напрямку вже є: наприклад, Військово-Морські Сили України в цьому році мають отримати перші ракетні комплекси «Нептун».

Але є і свої гучні проблеми: наприклад, Міноборони зупинило роботи по автоматизованій системі управління військами «Дзвін-АС», що до того пройшла успішну апробацію під час навчань різного рівня, котрі відбулись протягом 2019–2020 років.

Досі незакритою є прогалина з організацією виробництва в Україні боєприпасів для потреб Збройних Сил України.

І загалом – експертна спільнота та суспільство досі не розуміє, за якою саме моделлю будівництва будуть розвиватись Збройні Сили України в наступні роки.

Bayraktar TB2, РК-360МЦ "Нептун", Дзвін-АС

logo

Україна, 08341, Київська обл., Бориспільський р-н, село Вишеньки, вул.Велика набережна, будинок 11-А, приміщення 13

Email: info@softline.org.ua

Компанія Софтлайн ІТ — розробник інформаційних систем, софту на замовлення, системний інтегратор, постачальник телекомунікаційного обладнання, а також провідний постачальник якісних IT-рішень і бізнес-систем на ринку інформаційних технологій.