Новини

Розробники БПЛА PD-2 тестують нову систему управління «тактично-стратегічної» дальності

Вітчизняна компанія Ukrspecsystems продовжує вдосконалювати малий тактичний безпілотний комплекс People's Drone (нового покоління PD-2). Про це повідомляє Defense Express.

Так, останнім часом розробники почали роботи зі збільшення дальності управління розвідувальним дроном й отримання з нього оперативної інформації (фото, відео) в режимі online.

«Внесли деякі зміни в систему зв'язку (БПЛА People's Drone). Сиджу в Києві, дивлюся як БПЛА літає в Одесі. Зв'язок безпосередньо з бортом, минаючи наземки на узбережжі. Можна віддати будь-яку команду, в будь-який момент перебуваючи в 400 км (або більше) від місця подій. Політ нормальний. Розумію як почувалися оператори дронів, сидячи на базі й керуючи машинами за сотні кілометрів»,— повідомив на особистій сторінці Facebook Jacob Cereteli.

В ексклюзивному коментарі Defense Express, представники вітчизняної компанії підтвердили проведення випробувань нової системи зв’язку одразу в кількох варіантах.

Зокрема, кілька неділь тому було випробувано нову антену з чотирьохканальною системою зв'язку, яка дозволяє керувати розвідником (та отримувати з нього інформацію) на дальності близько 200 км.

Завдяки цьому оновленню, наприклад оператори ЗСУ, оснащені подібним комплексом, зможуть перебуваючи в тилу, при необхідності, мати змогу вести спостереження за будь-яким місцем на окупованій частині Донбасу.

Крім того, випробовується «цивільна версія» безпілотного комплексу зі збільшеною дальністю управління, котра в розвинених країнах практично не буде мати обмежень за дальністю керування.

Такий комплекс, з огляду на його можливості перебування в повітрі (до 10 годин) та значне корисне навантаження (11–19 кг), може стати дуже ефективним інструментом спостереження для служб МВС, ДСНС чи ДПСУ (контролювати кордони чи слідкувати за лісовими масивами тощо).

Нагадаємо, наразі оновлена безпілотна платформа PD-2 проходить випробування в Державному науково-дослідному інституті випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

На відміну від першого покоління People's Drone, PD-2 має бути забезпечений системою вертикального зльоту та посадки (опціонально), яка значно розширить можливості використання комплексу та його мобільність, сучасною та потужною оптичною станцією з гіростабілізованою платформою (з тепловізором та кількома камерами) та можливістю використання невеликих боєприпасів.

Низка останніх покращень робіть з українського PD-2 потенційно дуже ефективний інструмент розвідки та моніторингу тактичного класу (за своїми можливостями наближеного до набагато більших та дорогих апаратів закордонного виробництва) як для власне військових підрозділів, так і для внутрішніх силових служб чи комерційних організацій.

БПЛА, PD-2

logo

Україна, 08341, Київська обл., Бориспільський р-н, село Вишеньки, вул.Велика набережна, будинок 11-А, приміщення 13

Email: info@softline.org.ua

Компанія Софтлайн ІТ — розробник інформаційних систем, софту на замовлення, системний інтегратор, постачальник телекомунікаційного обладнання, а також провідний постачальник якісних IT-рішень і бізнес-систем на ринку інформаційних технологій.