Новини

В Україні створили два нових сервіси для боротьби з рейдерством

Новопризначений міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет повідомив про запуск двох сервісів, які дозволять бізнесменам миттєво дізнатися про перехід їхнього майна в інші руки, а також надсилати скарги в Антирейдерську комісію в онлайн-режимі.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«У нас перша невеличка перемога в боротьбі з рейдерством. Вірніше, одразу дві перемоги. Міні-перемога-1. Ми домоглися того, що відкриті дані про юридичних осіб (ЄДР) почали публікуватися щодня, а не щотижня», — зазначив Дубілет.

За його словами, якщо раніше жертва рейдерства могла дізнатися про несподівані зміни в своїй компанії із запізненням до тижня, то тепер затримка буде до одного дня.

При цьому Дубілет зазначив, що в Україні є кілька компаній, які дозволяють безкоштовно відстежувати такі зміни — OpenDataBot, ПриватБанк, YouControl, LIga, Vkursi. «Всім власникам бізнесу я рекомендую безкоштовно підписатися на один із сервісів, перерахованих вище, щоб спати трохи спокійніше. Більш того, інформування про зміну даних тепер працює для всіх-всіх компаній, а не тільки тих, хто підписався. OpenDataBot тепер розсилає СМСки по всім, по кому відбулися зміни (телефон береться з того ж ЄДР, тому важливо, щоб там були реальні контакти), а ПриватБанк — по всім своїм клієнтам», — поінформував міністр.

Другою міні-перемогою він назвав можливість подавати скарги в Антирейрську комісію в електронній формі через iGov: https://igov.gov.ua/service/333/general.

За його словами, раніше для подачі скарги потрібно було, по-перше, найняти юристів, які б підготували великий пакет документів (і навіть з цим половина заявок відхилялася з формальних причин). Більш того, ці документи доходили до комісії через ланцюжок канцелярій, на що могло піти два тижні. «Ми ж створили на iGov форму, яку майже неможливо заповнити так, щоб її відхилили за формальними ознаками (можна навіть заповнити без юристів!). Більш того, вона надходить в роботу комісії миттєво!», —наголосив Дубілет.

Дмитро Дубілет

logo

Україна, 08341, Київська обл., Бориспільський р-н, село Вишеньки, вул.Велика набережна, будинок 11-А, приміщення 13

Email: info@softline.org.ua

Компанія Софтлайн ІТ — розробник інформаційних систем, софту на замовлення, системний інтегратор, постачальник телекомунікаційного обладнання, а також провідний постачальник якісних IT-рішень і бізнес-систем на ринку інформаційних технологій.