Новини

Завершено курси з перепідготовки військовослужбовців за Програмою НАТО-Україна

У рамках Програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців відбулася онлайн-церемонія закриття курсів професійного навчання для 280 військовослужбовців.

Церемонію відкрив менеджер програми НАТО-Україна  з перепідготовки військовослужбовців — Крістофер Штаудт. У заході також взяли участь голова департаменту НАТО (напрямки оборони та безпеки) з Урядового офісу з  питань координації Європейської та Євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України полковник Сергій Вербицький, заступник міністра у справах ветеранів з питань європейської інтеграції  Міністерства  у справах ветеранів Олексій Ілляшенко, начальник відділу з питань соціальної політики — департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики -  Міністерства оборони України Сергій Кучеренко та ректор Хмельницького національного університету доктор технічних наук, професор Микола Скиба.

З 2000 року НАТО підтримує Україну в реалізації Програми соціальної адаптації та перепідготовки колишніх військовослужбовців та тих, які невдовзі залишать лави Збройних Сил України й прагнуть підвищити свої шанси під час працевлаштування у цивільній сфері. Мета Програми — допомогти Україні в питаннях соціальної адаптації кадрових військовослужбовців. Окрім перенавчання на цивільні спеціальності військовослужбовців, Програма включає й надання допомоги їм у профорієнтації та пошуку роботи.

Сьогодні Програма надає можливість пройти підготовку за такими напрямами: менеджмент, маркетинг, англійська мова, економіка малих підприємств, радіоелектроніка, дизайн, інформаційні технології, охорона, cудноводіння маломірних суден та інші. Курси проходять на базі відомих українських навчальних закладів та тренінгових інституцій, а навчальний процес забезпечують досвідчені викладачі.

Програма охоплює такі категорії військовослужбовців:

— військовослужбовці, заплановані до звільнення протягом року від дати початку курсу

— військовослужбовці, звільнені із лав Збройних сил України впродовж 3 років до початку курсів.

З 2015 року у відповідь на кризову ситуацію на Сході України Програма НАТО з соціальної адаптації військовослужбовців розширила критерії прийняття слухачів, включивши військовослужбовців, що були звільнені з лав Збройних Сил України впродовж останніх 10 років від дати початку курсів, стали учасниками АТО/ООС та заплановані до звільнення протягом року від дати початку курсів.

За час роботи цієї Програми курси проходили в 65-ти містах та селищах України, близько 12000 колишніх військовослужбовців пройшли навчання, 80% випускників курсів успішно працевлаштувалися за отриманими спеціальностями.

Україна, НАТО

logo

Україна, 08341, Київська обл., Бориспільський р-н, село Вишеньки, вул.Велика набережна, будинок 11-А, приміщення 13

Email: info@softline.org.ua

Компанія Софтлайн ІТ — розробник інформаційних систем, софту на замовлення, системний інтегратор, постачальник телекомунікаційного обладнання, а також провідний постачальник якісних IT-рішень і бізнес-систем на ринку інформаційних технологій.